New Years Eve en de Knicks
Door: Marleen
Blijf op de hoogte en volg Marleen
30 Januari 2010 | Verenigde Staten, Westwood
Hallo allemaal,
Weer lang geleden dat ik wat geschreven heb..Om te beginnen iedereen nog maar een gelukkig nieuwjaar.Het mag eigenlijk niet meer maar ik heb het nog niet tegen iedereen gezegd :)
Op 31 december moest ik eerst nog ff werken, maar toen ik klaar was heb ik natuurlijk ff oliebollen gebakken. Mama had mix voor mij meegenomen uit Nederland...En ik kan jullie vertellen dat deze oliebollen zeer goed gelukt zijn :) Ja ik was ook daar ook verbaasd over...Maar zie de foto's!!
's avonds hebben we een New Years Eve cruise over de Hudson gemaakt!! Samen met Esther, Ronald (een vriend van Esther) en Bas en Maaike (vrienden van de Ronald) We zijn eerst gaan eten in een Thais restaurant in NY. Esther, Ronald en ik waren daar al en Bas en Maaike zouden later komen..Dus hadden wij maar alvast een fles zoete wijn besteld..Lees:suikerwater hmmm..
Bas en Maaike waren inderdaad wat later dus we moesten snel eten want de boot zou om half 10 vertrekken.Wij nog ff gekeken op de kaartjes waar we moesten zijn, en snel een taxi gezocht en op naar de Chelsea Pier nummer 63.Nou de 1e taxichauffeur kon het al niet echt goed vinden maar dacht dat het hier zou zijn..Nou ja er stond inderdaad Chelsea Pier op het bord dus wij uitgestapt..Beetje rondgekeken maar konden het niet echt vinden..Nou dan maar weer een taxi zoeken en nog maar een keer proberen, maar ook die zetten ons op het zelfde punt af, maar zei dat we daar naar binnen moesten.Dus wij naar binnen, en ja hoor daar zagen wij verschillende boten liggen! Dus wij gevraagd aan een mannetje welke boot het dan was..Nou niet deze maar een andere aan de andere kant...Wij daar naartoe...Nee die was het ook niet, we moesten het maar ff aan die gast in dat hokje vragen..Nou die stuurde ons weer ergens anders naartoe..Maar het was ondertussen al 10 voor half 10 dus de stress sloeg toe..Dus wij met zijn alle als een soort idioten van pier naar pier rennen..Haha hilarisch natuurlijk..Esther, maaike en ik alledrie op hakken en maar rennen!! Nou na 10 miljoen keer de verkeerde kant opgestuurd te zijn waren we het wel beu...Maar daar was onze redding...Een mannetje met een brief!!! Of wij de boot de The Half Moon zochten...Nou hooray ja die zochten we!! Jaaa zei ie toen...Ehm het adres is verkeerd op de tickets geprint..Jullie moeten niet aan de west kant zijn maar aan de east kant...AAAAAHHH Seriously???
Dat betekend dus dat je dus aan de andere kant van NY moet zijn..Wij weer in de taxi..We hadden eigenlijk weinig hoop dat we de boot nog zouden halen maar goed!! Maar uiteindelijk hadden we hem dan toch gevonden en hij was nog niet weg joehoe!!
De cruise zelf was wel relaxed.Toen ik net op de boot was had ik al het gevoel dat ik dronken was omdat de boot nogal schommelde...Je kunt je voorstellen hoe het na een paar uur drinken was..haha hilarische taferelen!!
Om 12 uur zou er vuurwerk zijn, maar dat was nogal ver weg..En om 2 uur was het ontbijt!! Daarna moesten we allemaal van de boot af, en zou er ergens een afterparty zijn maar niemand wist precies waar haha..Maar daar hadden we eigenlijk ook niet meer zoveel zin in..Dus op naar Penn Station.Esther en Ronald hadden geluk dat ze met de trein naar huis konden, maar aangezien ik in een gehucht woon waar wel een trein is maar heus niet midden in de nacht, moest ik met de taxi. Hele bijzonder taxirit ook weer..Ik was blij dat ik zat dus ik lag lekker te relaxen achter in de taxi..Hoor ik ineens..Hey Hey Hey Heeeeyy..Oh ik denk dat ie het tegen mij heeft. Vroeg de taxichauffeur aan mij of ie de George Washington Bridge of de Lincoln Tunnel moest nemen naar New Jersey...Ik dacht echt Gast geen idee..Jij bent de taxichauffeur hier!! Maar goed ik zei neem de Bridge maar...Dus ik weer lekker in mijn relax modus...Nee hoor...Begon ie weer..Of ie dan North of South moest hebben op de highway ...Ik had natuurlijk geen idee want ik ben niet heel topografisch aangelegd....Maar uiteindelijk, na veel vragen en omkeren, hoorde ik een vreugdekreet van voorin de taxi komen waaruit ik kon opmaken dat we op de goeie weg waren :)
Nou uiteindelijk was ik om 4 uur thuis, en ik had het geluk dat ik op 1 januari ook mocht werken(ik denk dat ik de enige au pair was die dit geluk had :))
Verder is er eigenlijk niet zoveel spannends gebeurd...We hadden een internationaal handbaltoernooi in NY (alleen voor mannen). Maar er kwamen allemaal heren teams uit de bundesliga...Dus heel goed!!Daar zijn we natuurlijk ff gaan kijken..Veel mooie dingen gezien..vliegertjes, combinaties, mannen hahaha
En afgelopen weekend zijn we met ons cluster naar de KNICKS geweest. Dit is hét basketbal team van NY in de NBA.Wij natuurlijk allemaal heel enthousiast hiervoor!!Nou ik kan jullie vertellen...De Knicks seriously, totally sucked!!! Mega slecht. Zo slecht dat dit de slechtste wedstrijd in de historie van de Knicks was..ze verloren namelijk met 50(!) punten verschil....Beetje jammer natuurlijk...
Maar goed ook een NBA wedstrijd hebben we meegemaakt in Madsion Square Garden..
Aangezien ik hier aanstaande maandag alweer 8(!)maanden ben, heb ik nog maar 4 maanden te gaan.En ik heb nog niet heel veel gezien van de rest van Amerika! Dus de trips naar Washington, Boston, Philadelphia en Atlantic City staan al gepland..En Esther en ik gaan ook nog proberen om een weekje Miami te doen als mijn jaar er op zit...Dat vonden we wel een mooie afsluiter van het jaar..Maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag!
En over 2 weken komt mijn laatste bezoek alweer...Joehoe!!! Janneke komt dan hierheen voor 1 week en we blijven lekker in een weekje in NY!! Moet wel 1 dagje werken maar goed dat terzijde.
Met de kids gaat alles goed.Loren is gisteren voor het eerst gaan staan!!En Morgan zit er over na te denken om te gaan kruipen maar doet het nog niet! Edward gaat over 3 weken naar Preschool wat betekend dat ie maandag de hele dag thuis en de rest van de dagen vanaf 1 uur..Oh ja en hij is bijna jarig..Dus dat moet natuurlijk ook gevierd worden..
Maar goed jullie gaan in Nederland natuurlijk eerst ff Carnaval vieren...Ik vind het jammer dat ik hier niet bij kan zijn natuurlijk!
Kan Juut eindelijk weer eens drinken, kan ik dat historische moment niet meemaken. Ik ga er van uit dat er genoeg gedronken word en dat jullie af en toe ff aan mij denken...Voor de meiden van de handbal betekend dit denk ik dat jullie wel ff aan mij kunnen denken tijdens de shotjes in het sportcafe!! :) :) In ieder geval veel plezier allemaal...En tot snel..
Liefs X Marleen
Maar goed ook een NBA wedstrijd hebben we meegemaakt in Madsion Square Garden..
Liefs X Marleen
30 Januari 2010 - 21:21
Iloon:
Leuk om weer van je te horen... Je kan best wel een verhaal op de prutsclubhyve zetten want je bent goed bezig!!! Veel plezier met Janneke en wij zullen er 1 op je drinken met carnaval...
dikke kus -
31 Januari 2010 - 07:14
Govert:
Fijn te lezen dat het zo goed gaat. Wil je carnaval bij judith niet al te hard promoten, ik ben bang dat wij dan steeds op Tom moeten passen! Ga maar lekker zo door!
Govert. -
31 Januari 2010 - 08:57
Maat Judith:
Pa, ik dacht dat die oppas al wel geregeld was van zaterdagochtend tot woensdagochtend, hahaha.
Maar Marleen, ik zal proberen om me in te houden, zodat je niet allerlei leuke taferelen zult missen:). En zal natuurlijk bij elk glas ff aan je denken!
je maat
31 Januari 2010 - 12:02
Henriette:
Heerlijk verhaal weer om te lezen, nog 4mnd , wat gaat de tijd snel , zeker als je het gezellig hebt.
Je kunt proberen of Amerika klaar is voor carnaval, doe is gek !!!!
Dikke kus en groetjes -
31 Januari 2010 - 19:29
Adjes En Ines.:
Lieve Marleen.
Goed van je dat je zoveel onderneemt,je bent tenslotte nu in Amerika.
Marleen er zijn wel meer mensen die niet gaan carnavallen.
Veel plezier met Janneke.
Liefs en dikke kus Adjes en Ines -
01 Februari 2010 - 13:18
Marijke:
Nou Marleen, heb je ze daar in Amerika ook die oliebollen laten proeven? Volgens mij heb je daar al meer gekookt en gebakken dan je ooit thuis gedaan hebt! Heel goed, dan mag je ons ook eens verrassen. Leuk dat je zo veel onderneemt, dan schiet de tijd ook op. Als Edward naar school gaat, krijg je het misschien wel wat rustiger op gezette tijden.
Het is niet te geloven dat je al zolang weg bent. Je kunt gaan aftellen....kus, marijke -
01 Februari 2010 - 13:20
Marijke:
p.s. weet je wel dat ik jarig ben vandaag.......?
valt me weer tegen hoor! -
01 Februari 2010 - 15:40
Esther:
Jeej je bent alweer 8maanden in the States :). Nu nog ff regelen dat Miami gaat lukken want dat mogen we gewoon niet missen haha.
K zie je zaterdag weer!!
Xxx. -
01 Februari 2010 - 17:49
Majel:
Heeeey Uber,
Goed verhaal hoor! Wij gaan zeker aan je denken bij de shotjes en Koot drinkt die van jou wel op ;)want ik kan wel zeggen dat ik dat doe maar dat komt niet echt overtuigend over!!!!!
Doei! We hebben gewoon al 2x achter elkaar gewonnen. Goed he. :P
X Majel ge kent haar wel. -
01 Februari 2010 - 18:36
Carolien:
He Marleen,
Natuurlijk drink ik een paar pilsjes op je met carnaval. En tijdens het huppelen met mijn kangeroepakje zal ik zeker aan je denken.
Groetjes Carolien -
07 Februari 2010 - 19:35
Mar10 En Ll:
Hallo marleen,
goed om weer wat van je te horen. JIj ook natuurlijk de beste wensen.(ook alvast voor volgend jaar, want het is nu wel wat laat!) Hier in nederland is alles rustig. het lijkt wel of iedereen zit te wachten op jouw terugkomst! De kerst is hier in utrecht met je vader en moeder, met JenW en met oma gevierd. Matthijs was er ook bij. Hij had speciaal voor oma zijn pilotenuniform aangetrokken. Oma heeft het er nu nog over!
Van Lennart horen we zo nu en dan wat via de mail over zijn wederwaardgiheden in Z-Amerika. HIj vermaakt zich prima en komt eind april terug. Nou we moeten maar een soort reunietje gaan organiseren als iedereen weer thuis is.
Hou je taai; we horen hier berichten over zware sneeuwstormen in de VS, maar dat zal hopen wij niet bij jou in de buurt zijn.
groeten,
mar10 en LL -
11 Februari 2010 - 19:04
Gerrit:
Hoi lieve Marleen, wat een avonturen weer. Volgens mij kun je beter zelf taxi-driver worden, dat scheelt een hoop gedoe.
Nou inderdaad de carnaval komt er weer aan, heb al wat voorbereidingen gedaan met Nout. Die gaan met een stel vrienden in Gilze ( dat kleine dorpje bij Rijen, weet je misschien nog wel) de boel onveilig maken .Is vier dagen daar en gaan in bankstellen op wielen de optocht bekijken, kun jij je daar iets bij voorstellen.Zelf ga ik georganiseerd skieen met een busgezelschap, neeee niet met de bejaardenbond, maar met het ROC waar vriend Franske Broers werkt. Toch wel handig luxe bus goed hotel (hoop ik )en in ieder geval veel sneeuw in Oosterrijk.
Heb jij daar nog ergens kunnen boarden, ik zag dat er ook wat sneeuw was gevallen in een plaatsje op zo'n 400 km afstand.
Of was dat te ver weg.....
We gaan nog wel een keertje met z'n allen, was toch hardstikke gezellig in Lanersbach. Oke doen we...maar eerst nog La France deze zomer. Ik zie er naar uit...
Lieve groet tot mails