Er is visite visite, wat zullen we genieten... - Reisverslag uit Westwood, Verenigde Staten van Marleen Sterk - WaarBenJij.nu Er is visite visite, wat zullen we genieten... - Reisverslag uit Westwood, Verenigde Staten van Marleen Sterk - WaarBenJij.nu

Er is visite visite, wat zullen we genieten...

Door: Marleen

Blijf op de hoogte en volg Marleen

17 September 2009 | Verenigde Staten, Westwood

hallo,

Het is alweer een tijdje geleden dus tijd voor een update!! En is er ook zoveel gebeurd!! Het leukste natuurlijk eerst...Mijn eerste tweede visite is geweest. Van deze visite wist ik dat ze kwam dus een verassing was het niet, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken..!!Want ja Anne is geweest joehoe!!
Op donderdag 27 augustus kwam Anne aan op Newark Airport en heb ik haar opgehaald..Was ff onduidelijk waar zij zich bevond en ik me bevond, want ja een vliegveld is geen treinstation, maar eindelijk konden we elkaar in de armen sluiten hahaha..
Eerst maar eens op naar het hotel..Goed gekozen hotel ook, gewoon op 5th avenue heel dichtbij het Empire State Building waar we nog wat hilarische dingen mee mee zullen maken maar daarover later meer :)
Was een redelijk goed hotel, ik bedoel het was er schoon, we hadden een bed en een tv, een telefoon die de hele tijd overgaat, en een fantastisch uitzicht.....op een muur!! :)
En die lift in het hotel was helemaal fantastisch, mama was er voor geen miljoen in gegaan. Ik denk dat deze lift gebouwd was in 1950. Met zo'n schuifrek en dan een deur, en een hele grote hendel die de 'liftguy' dan om moest zetten om omhoog of omlaag te gaan..Hilarisch!!
Nou ff wat opgefrist en toen maar meteen ff NY in, je moet toch iets als je daar bent! Dus eerst maar naar Times Square..Veel mensen, veel lampjes! Ff wat gegeten daar, foto's gemaakt, de Toys R Us in want ja daar hebben ze een heus reuzenrad in zitten haha. Toen zijn we terug naar het hotel gegaan want Anne had was natuurlijk moe van het vliegen. Op vrijdag op tijd op gestaan natuurlijk, Anne kijkt uit het raam en roept...Het regent!! Nee dat kan niet, de weerman zei dat het goed weer werd. Toch echt REGEN!! En geen miezer, nee REGEN! Dus paraplu maar mee en naar de H&M voor een regenjas..Maar de REGEN weerhield ons er niet van om gewoon op pad te gaan met ons toeristenboekje. Eerst maar ff ontbijten, en volgens Anne zou het ophouden met regenen als zij uit de WC kwam...helaas! nou de rest van de dag heeft het eigenlijk geregend. Savonds hebben we wat gegeten met Joeri en Rosalie vrienden van Anne want die waren toevallig ook in NY. Daarna naar huis gelopen, staan er allemaal camera's op straat en politie..Sensatie, dus ff gestopt natuurlijk. Joeri even vragen aan een camera man wat er gebeurd was, maar dat kon ie echt niet vertellen. Maar uiteindelijk kwamen we erachter dat er iemand zelfmoord had gepleegd..Nou ja oke, wij weer verder..Volgende ochtend op het nieuws, bleek het dat het DJ AM was...Ik had er nog nooit van gehoord maar hier in Amerika was er nogal wat over te doen..Op zaterdag regende het ook!! Maar toch heerlijk geshopt, en uiteindelijk werd het zelfs droog. Toen we smiddags ff naar huis wilde, dachten we ons even te orienteren op het Empire State Building want ja daar zaten we dichtbij. Wij kijken geen Empire State Building te zien, hmm zouden we dan zo verkeerd zitten. Nou ja dan maar gewoon lopen. 5 minuten later kijken we omhoog, he wat zien we daar het Empire State Building.Zat de top gewoon achter een wolk haha.Lekker deuzig ook weer! :)
Op zondag was het dé dag..Yankees Day. Deze dat regende het niet , nee het was echt mega warm. Het is ook nooit goed! Dus wij ons net gekochten Yankees shirt aan en onze korte broek en op naar de Metro.Je weet eigenlijk gelijk of je in de goede metro zit want die is gevuld met Yankees fans!
Super mooi stadion, mega veel mensen! Wij op zoek naar onze plek, voor $50 best een goeie plek! We konden geen gezichten zien, maar voor de rest wel alles. Maar sjongejonge wat was het warm. Gelukkig kwam de zon van rechts dus aan het einde van de dag was onze rechterkant verbrand haha. Maar wel een topdag. Het zijn geen echte hooligans daar, wij hadden al kei mooie liedjes op de namen van de spelers...Werden we raar aangekeken hoor!
De wedstrijd was nog best wel spannend, maar na Take me Out to the Ballgame, en God Bless America, ging het dan toch de goeie kant op voor de Yankees en natuulijk gewonnen!!
Maar sjongejonge wat was het warm! En honger hadden we ook, en als je naar een Baseballgame gaat moet je natuurlijk hotdogs eten! Op maandag was het ook goed weer, maar niet zo warm! En aan het einde van de dag zouden we op het Empire State Building gaan. Ze hadden mij verteld dat je moest gaan als het schemerde, dan was het op zijn mooist bovenop. Dus wij dorps als we zijn (Ja Rijen En St Oedenrode zijn echt dorpen) dachten als we nou rond half 7, 7 uur gaan pakken we de lift en zijn we boven. Niks aan het handje...Komen we daar aan..Mega druk...Helemaal niet over nagedacht dat het druk zou zijn. Dat je ook echt in de rij moest staan 6 keer, en gefouilleerd moest worden, en nog meer in de rij moest staan. Duurde meer dan een uur en toen waren we boven..Haha ja toen was het al bijna donker..Wat kun je wel, hoe dorps kun je zijn!! Maar we hebben nog net wat schemer foto's mee kunnen pakken en ja het is echt een heeeeel mooi uitzicht!!
Dinsdag ging Anne al weer naar huis, dus sochtends nog ff gerelaxed, samen in de trein ik er eerder uit..Nou dat was het dan Anne, zie je over 9 maanden..Raar hoor!! Maar het was in ieder geval heeeeel gezellig.
Oh ja Anne had ook wat meegenomen voor mij, 2 zakken engelse drop, 6 pakken stroopwafels, een kadootje voor mijn verjaardag nog, en kadootjes voor de kids hier...Goeie kado's hoor!!

Nou ja en daarna begint het 'gewone' leven weer. De family hier was naar Virginia en kwamen alleen terug met de tweeling..Heerlijk rustige week gehad :) na een week istie weer terug gekomen.En vanaf nu gaat ie parttime naar daycare! Redelijk moeilijk voor hem omdat Deb natuurlijk ook nog thuis is, dus af en toe flipt ie helemaal:) Maar het gaat eigenlijk best goed met de tweeling en Edward samen!
Afgelopen weekend was het Dutchweekend in NY. Nou ja ze vierde geloof ik dat iemand 400 jaar geleden New Amsterdam had ontdekt..Whatever..Party dus! Ik ben met Esther en Marianna (allebei uit NL) en Vicky uit Oostenrijk naar NY gegaan op zaterdag ochtend..Oh ja detail..Het REGENDE haha..Eerst op zoek naar het hostel, duurder nogal lang, dan maar een taxi nemen. Sprak die chauffeur geen engels, dus helemaal de verkeerde kant op gereden. uiteindelijk toch aangekomen bij de Ferry en op naar Governor's Island. Armin van Buuren zou daar draaien vanaf 1 uur, wij waren er om half 4 dus eigenlijk het meeste gemist, maar toen we stonden te kijken waar we heen moesten, zagen we Willem Alexander en Maxima naast Armin van Buuren op het podium los gaan.Haha zagen ze van de achterkant en toen we eindelijk aan de voorkant waren, waren ze al weg. Maar we hebben ze gezien helemaal in NY. Armin van Buuren was echt zo cool, mega veel Nederlanders, biertje erbij (heineken natuurlijk) en het voelde echt alsof je op een festival in Nederland was..Echt té cool!! Oh ja en Peter van de Vorst was er ook met zijn cameraploeg.En we hebben ook nog Doutzen Kroes gezien..Meer bekenden Nederlanders gezien dan ik ooit in Nederland ben tegen gekomen!!
Daarna hebben we nog zelf poffertjes gebakken en een echte koe gezien, en die gast die erbij stond had echt de uitspraak van de eeuw..Hij zei namelijk tegen een stel Amerikanen die de koe aan het aaien waren...One at the time aaien please!!! Hilarisch
wij keihard lachen, hij schaamde zich toch wel een beetje...En terecht, echte Nederlander hoor!!
Daarna naar richtig het hostel gegaan, nog ff wat gegeten en ons klaar gemaakt om op stap te gaan. Zijn naar een rooftopclub geweest op 5th Avenue.Heel cool, met Empire State Building op de achtergrond!!
Op zondag is Marianna weer naar huis gegaan, en wij zijn fietsen gaan huren want dat kon. Heuse oranje fietsen met vlaggetje!! Vicky had al 10 jaar niet gefietst..Dat zou ik ook niet doen in Oostenrijk dus die was een beetje zenuwachtig. We dachten dat het leuk zou zijn om over de Brooklyn Bridge te fietsen, toen we bovenop waren ging Vicky ongeveer dood :) dus die heeft daar op mij en Esther gewacht en zijn wij door ChinaTown gefietst. Gevaarlijk maar wel gaaf!! Je weet eigenlijk nooit waar je mag fietsen dus je moet maar gewoon wat doen. Na het fietsen nog ff terug naar Governor's Island. Daar kwamen we de hostfamily van Esther nog tege. Even biertje gedronken en daarna maar weer richting het hostel. koffers gehaald en maar weer naar huis.
Was in ieder geval heeeel cool!!
Nu weer aan het werk, niks bijzonders gepland voor de rest. Veel afscheid nemen in ieder geval want iedereen die ik hier ken gaat weg :(
Ff nieuwe vrienden maken dus.Oh ja Esther en ik gaan binnenkort wel ff bij een Handbal club in New York kijken. Esther handbalt namelijk ook, gaan we ff kijken of we misschien een keer mee kunnen doen. Een internationale carrière staat altijd goed op je CV :)

Bedankt weer voor jullie tijd, en ik zal jullie op enig moment wel weer spreken.

Liefs Marleen

p.s lang verhaal weer, maar goed als je je dan verveelt op je werk heb je in ieder geval wat doen :)

• 17 September 2009 - 01:38

Suus ;):

Nou Malle Een,

Met die laatste opmerking hab je me wel meteen te pakken, Raad eens waar ik ben: OP HET WERK!!!! Leuk om te lezen dat het zo goed gaat en dat je het zo leuk hebt gehad met Anne.

Succes met je internationale handbal carriere en talk to you snel he!!

Dikke (K) suus

• 17 September 2009 - 01:39

Suus:

en jij natuurlijk ook heel veel sterkte met het vreselijke verlies van de tank!!!! whahahaha

• 17 September 2009 - 09:26

Evelien (poels):

Goed bezig dames en wat leuk dat anne er was! Nog lekker genieten daaro, gek mens haha!

kus evelien

• 17 September 2009 - 09:55

Henriette:

Wat is het toch weer een heerlijk verhaal, het is wel duidelijk dat je het leuk hebt gehad. leuke foto's.
    Groetjes ,dikke kus Henriette

• 17 September 2009 - 10:42

Rianne:

Hoi

Marleen, Nou je hebt heleamal gelijk dat ik voor geen goud in die lift was gegaan. Je zoekt bij mijn bezoek wel mamavriendelijke dingen uit he ik heb dan al acht uur gevlogen meer kan ik niet handelen in een week:)
    kus, mama

• 17 September 2009 - 11:54

Esther:

Haha we hebben gevierd dat Henry Hudson 400jaar geleden NYC heeft ontdekt.
    Nog een kleine meevaller...Armin was er pas vanaf 2uur dus hebben we maar 1,5uur gemist ;).

Liefs Esther

• 17 September 2009 - 15:04

Maat Judith:

Ha maat,

Weer leuk om te lezen. Heb je ook nog de klompendans gedaan tijdens het Dutchweekend?

• 17 September 2009 - 16:45

Papa Kees:

Mocht nog wel naar je sms-en: doe Alex en Max de groeten als je ze ziet. Vroegen ze niet waar is Kees.
    Goed te lezen dat je het naar je zin hebt. Geweldig.

XXXXX pa

• 17 September 2009 - 20:30

Adjes En Ines:

We hebben het verhaal met belangstelling gelezen en merken dat je het naar je zin hebt.
    Vooral doorgaan en genieten van deze tijd.
    Liefs en dikke kus Adjes en Ines

• 18 September 2009 - 11:08

Rins:

Coole verhalen 1. Leuk om te lezen en vet dat je veel plezier hebt.
    Holladie-jee!!